Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

Háttérhatalmi népgyilkos módszerek

- Kívülről kirobbantott belső háborúk, vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy

   az emberek egymást öljék.
- A helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem.
- Esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal.
- Magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen.
- Elszegényítés, éhínség.
- A föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit.
- Olyan magok használatának ráerőltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekből csak olyan, növények termeszthetők, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre.
- Környezetszennyezés, víz, levegőszennyezés.
- A mezőgazdaság további liberalizálása, az - időlegesen olcsó - import élelmiszerekkel a szegény országok mezőgazdaságának legyengítése,     a fejlett országok mezőgazdaságától való függőségük növelése.
- A kisgazdaságok tönkretétele, a kevésbé fejlett országok rákényszerítése arra, hogy a tömegtermelést folytató, génmanipulációs kísérleteket     végző óriási külföldi "agrobusiness"-eket beengedjék, sőt saját parasztgazdaságaikkal szemben előnyben részesítsék.
- Élelmiszersegély nyújtása éppen akkor, amikor a helyi gazdálkodók betakarításra készülődnek.
- Egészségügyi intézmények leépíttetése, kórházi ágycsökkentés, a orvosok számának csökkentése, és egészségügyi privatizáció.
- Differenciált beteggyógyítás, azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni.
- A cigaretta-termelés és értékesítés növelése a szegény országokban, a dohányáruk reklámja betiltásának megakadályozása.
- Az urbanizáció, a földelhagyás, a városba költözés bátorítása: ugyanis ez is kiszolgáltatottabbá, védtelenebbé teszi az embereket.
- Közszolgáltatások privatizálása, hozzájárulva ezzel az árak megugrásához, és a lakosság elszegényedéséhez.
- A gyógyszerárak erőteljes növelése: így a szegények, közöttük a nyugdíjasok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak majd a       számukra szükséges gyógyszerekhez.
- Az új gyógyszerekkel való tömeges kísérletek lefolytatása a szegény országokban úgy tüntetve fel, mintha ez nekik lenne jó lenne.     Mellékhatásként ez is halálesetekhez vagy gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezethet.
- Az AIDS további terjedése és a tuberkulózis esetek számának újbóli növekedése is jól segíti a népességcsökkentési tervek végrehajtását.
  (Igaz, ezeket a betegségeket gazdag emberek is megkaphatják, de nekik jó esélyeik vannak a fizetett gyógyításra);
- A drogok legalizálása (ha valaki drogtól akar meghalni, miért kellene ebben megakadályozni?).
- A csecsemőhalandóság jelentősen növelhető a fejlődő világban azzal, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek     használatára, ami növeli a fertőzések lehetőségét.