Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

A Magyar Törzsszövetség megalakulása az Etel(Etil),-Ural-köz térségében

Ataisz elsüllyedése után, mai időszámítás előtt 5000 körül Magya fejedelem a szárazság miatt, hunjainak többségével és legkisebb fiával Magyarkával, a Kaukázus déli vidékéről a Kaukázus északi oldala felőli dús legelőjű síkvidéken telepedett le és felépítették Magyar (Magyarka) városát. Az ország vezetéséhez beindították az öt éves sámánképzést. Mari, I.Buda húga a szárazság miatt szintén elhagyta a Van-tó térségéből az általa alapított Mari városát és férjhez ment az öregedő özvegy Magya fejedelemhez. Magya halála után gyermekével és lovas népével északra ment. Az Ural melletti nagyfolyó kanyarjában Etil napján érkeztek meg és várost alapított. Ezt a várost Mari 45. születési névnapján Marinának nevezték el a szavárdok. Marina városában felállították a beavatottak sámánközpontját. Mind a Marinai, mind pedig a Magyarkai és a Hunor alapította hunori központok állandó összeköttetésben állottak egymással.
A mostani i.e.2000 körül, amikor az akkádok vezette rabló-gyilkos szemita népek elpusztították Sumériát, a túlélő Kis-Ázsiai hunok Kurdiába, Magyarba, de leginkább az óriásira nőtt Marina-Birodalomba menekültek. Összefogva, gazdaságilag és harcászatilag megerősödve, az új időszámítás szerint 181-200-ban az Etil - Ural közi Marina-Birodalomban (Etel-köz) alakult meg a Magyarok Törzsszövetsége a 24 Hun Törzsszövetségen belül, Ordosz-központi jóváhagyással, amelyet Tíz-Nyíl Szövetségnek /Onogur Szövetségnek/ is neveztek. Ekkor Káma fejedelem és Mirinda aranyasszony Magyar nevű unokája lett a fejedelem Káma halála után. Mirinda aranyasszony és Káma tanácsára, Magyar még kisfejedelem korában megalapította a Magyar Törzsszövetséget, öt magyar és öt magyari törzzsel /az Etil (Volga) bal és jobb partján élő törzsekkel/, azzal a céllal, hogy egymást minden viszontagságban segítik és megvédik.
A tíz törzs: Megyer, Nyék, Gyarmat, Gyula, Jenő, Béla, Kürt, Kéri, Keszi, Tarján.
Mirinda azt valotta, hogy ha a suméros eredetű hun népek, ha nem akarnak kihalni, akkor a nyolc gyermekes szaporodási törvénnyel kell fenntartani az új törzsszövetséget.
Ezt az elvet a Magyar Törzsszövetségben örökké érvényesnek tekintették.