Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

A Buddhizmus talán az egyetlen Igaz Isten Szellemiség a világon.

/Ha a Magyar Vallást is hozzá számítjuk, akkor azzal együtt./

Buda a mai i.e.563 és 483 között élt és tanított az észak- indiai hun-szkíta-madzsar nép lakta területeken.

Szkíta királyi család leszármazottja, édesanyja Májá sákja királynő, azaz Maja szkíta királynő.

Eredeti nevén Gautama Buda az élet folyamatainak a tanulmányozásának szentelte az életét, aminek következtében megvilágosodott az Igaz Isten Tudattal, visszaemlékezett az előző életeire és megértette az élet lényegét. Buddha jelentése: a Megvilágosult Buda.
I.Buda hun-szkíta fejedelem inkarnációja, aki i.e.5 ezer előtt született Ataiszon, Armogur szíriuszi-hun fejedelem és Ardvisura Anyahita szíriuszi-hun Nagy-boldog asszony unokájaként, aki egy hun népcsoporttal megkezdte a visszatelepülést Ataiszról Eurázsiába és Mezőpotámiában letelepülve, felépítették Úr és Uruk városát, Anyahita kegyhellyel.

Buddha a megvilágosodása után átadta a tudását és a tanításait az embereknek és megteremtette vele az emberek Belső Békéjét és a népek közötti, mondhatni Világ Békét, ott, ahol a tanításai elterjedtek! Ez az egyetlen világvallás a Földön, amely a méretéhez képest sem, okozott háborúkat az emberek között, hanem elhozta számukra a békés természetes életet. Az Ő tiszteletére épült a Mahábódhi temlom a megvilágosodás helyén:

Nem ismerős ez a belső isteni megnyilvánulás nekünk Magyaroknak valahonnan??!
Ismerősnek kellene, hogy legyen az Eredetünkből, a Magyar Vallásunkból, a Magyar mivoltunkból, a genetikánkból!
Nekünk magyaroknak ezzel, a bölcs ősi mivoltunkkal kellett volna (kell!) azonosulnunk, nem egy idegen népirtó-istenhitű vallással, amit a hideg vérű gyilkos annunaki hüllők, -mint földönkívüli háttérhatalom - hoztak létre az emberiség leigázására a krisztusi küldetéssel. Ettől az idegen istenhitnek (a kereszténységnek) a következményeitől, a történelmi és emberi tragédiák sorozatával, már legalább ezer éve szenvedünk és pusztul a nemzetünk.
Buddha származása, a saját írásos megvallása szerint is shakya, azaz szkíta és az indiai megnevezése szerint is:
Shakya – Muni (Sákja - Muni): a Szkíták Bölcse.

 

A maharadzsák (tartomány királyok) is magukat Hun-leszármazottnak tartják. Égből felkent (szíriuszi-ataiszi származású) királyoknak. Ha a maharadzsák annak tartják magukat, akkor biztosra vehetjük, hogy azok is. Ha valakik, ők őrzik az ősi hagyományokat és tudják, hogy kik ők. Napisten imádók mind a mai napig a Teremtő Igaz Isten-tudat szerint!
Szövetségeket vérszerződéssel kötnek, amely az ő földi életük végéig, vagy még azon is túl érvényes szent dolog! Nagy jelentőségű szerződéseknél megvágják a jobb hüvelyk újukat és egymás homlokához érintik! Innen ered a piros pont jelzés a homlokon, amit joggal büszkén viselnek, mint a becsületük jelét. (Ez a Szent dolog! Nem az a néphülyítés, amit a katolicizmus szentnek nevez!)
Ismertető jegyeik, hogy nagy bajszúak és kerek arcúak, mint a magyar alföldi juhászok v. parasztok. Ez a hasonlóság sem lehet véletlen.
A genetika nem csak a testi adottságokat hordozza magában, hanem a legbelsőbb lelki,- szellemi adottságokat is, több életre visszamenőleg és nem hazudik évezredek távlatában sem!
/Dr Aradi Éva előadása nyomán a szerkesztő/

Buddha tanította:

„Az átadás lélektől lélekig történjen”. Nincs szükség vallásokra, közvetítő papokra!

„Közvetlenül az ember tudatára (a megértésre) történjen az irányulás”.

„A megvilágosodás az igazi (isteni) önvalód tapasztalata”.

„Ne támaszkodj az írásokra”. Semmilyen szentnek mondott írásra, csakis a belső isteni önvalódra a lélek hangjára hallgass és tudni fogod, hogy mi az igazság és melyik az igaz írás.

Buddha idős korában békességben távozott el a Nirvánába.
Követőinek, minden időkre vonatkozva, ezeket mondotta:

Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket!

Vezéreljen az igazság, mint fény a sötétben, mert az lehet csak a menedéktek!

Magatokban, ne másban higgyetek!