Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

Tamana Kultúra az ősi világ-örökségünk

Jelentése: Kárpát-medencei magyar földrajzi nevek egybeesése és ismétlődése  világszerte. /Wikipédiai meghatározás/

Magának a Tamana kifejezésnek az előfordulásai:
Tamana falu a Kárpát-medence déli területén.
Tamana egy japán város Kumamoto tartományban.
Tamana a Karib-szigetek legkisebb tagja, amelynek elnevezése az atlantiszi aranykorból származik, mivel Atlantisz része volt.

Vámos Toth Bátor munkásságával 1977-ben kezdetét vette a világméretű TAMANA kutatás, amelynek keretében 190 ország névtárain keresztül haladva (egy-egy ország átlagosan 40000 nevet tartalmaz) mintegy 7600, 3-4-5-6 magánhangzós, 2-3 önálló névelemből álló földrajzi - névképlet gyűlt össze, melyek azonos szerkezeti felépítése mind megtalálhatók a Kárpátokon belül.
A TAMANA kutatás több dolgot is bizonyít:
- Az értelmes, kulturált, hun-magyar nyelven beszélő és alkotó ember történelme több tízezer évre, vagy még régebbi időkbe is visszanyúlik, ellentétben azzal, ahogy jelenleg hivatalosan primitíven tanítják a primitív ősembertől származást.
- Valamikor létezett, egy - az egész Földet átfogó, magas szintű - egyetemes Első (Hun) műveltségnek, amely a folyamatos pusztító  csapásokat túlélve, azonos nyelvet és mintarendszert - egyező párhuzamos eljárást alkalmazott a nevek,- díszítések,- építészet,- népzene tekintetében.
A TAMANA nevek szerkezet-felépítési adatai, visszavisznek bennünket az idő kör végtelenjéből érkező örök - emberi értelem, azaz a homo-sem per alkotta magas szintű műveltségek múltjába, melyek távolba menően megelőzték az eddig legősibbnek vélt kőrösi, szuszai, indus-völgyi, mezopotámiai, egyiptomi, kínai és közép-amerikai műveltségeket. Az öt földrész 190 országából és tájáról egybegyűjtött 7600, háromtól - hat magánhangzóig terjedő névképletek mindegyike egyezik a Kárpát-medencei földrajzi magyar nevekkel, és 60%-ban az ott lévő magyar családi nevekkel is - ami egyedülálló az egész világon.  És még egy érdekesség: minél messzebb megyünk vissza az időben, annál több magyar-azonos névszerkezetet lehet találni.
A Tamana kutatás üzenete, az Emberi Értelem időtlenségét és egy réges-régi, egyetemes Hun-kultúra fennmaradt Ősi Nagyságát hirdeti. Ennek az Ősi műveltségnek az öt földrész 190 országában FENNMARADT 7600 név-szerkezete, mind ott van a Kárpát-medencei földrajzi nevekben és 60%-ban a magyar családnevekben is átöröklődött!