Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

Ős-Ten Hitünk Értékrendje!

/Több ezer éves Hun Szövetségbeli tanfejedelmi tanítás/

1.Tiszteld a Teremtő Isteni-Igazságot,- Erőt,- és Tudást, mert ez a Teremtő Létenergia benned él és a része vagy!

2.Tiszteld és szeresd az állatokat, a nem kártevő bogarakat és a növényeket, mert földi léted során a Természetben élsz és része vagy!

3.A Teremtő Isteni Szellemiség, az emberi szellemvilág és a természet között közvetlen a kapcsolatunk, nincs szükség közvetítőre, népbutító érdek-vallásokra, csak fejlődnünk kell testben és lélekben egyaránt és megismerni az Életet Adó Természetet!

4.Tiszteld és ismerd meg őseidet, mert a te lelked az ő lelkükből ered, a te életed az ő életük volt, az ő történelmük a mi történelmünk, mi éltük azt meg korábbi életeinkben. Őseink lelke mi bennünk és a mi gyermekeinkben születik újjá, ez az élet folytonossága!

5.Tiszteld szüleidet, mert ők azok, akik e világra hívtak a szeretetükkel és nekik köszönheted jelenlegi földi életedet, ezért te is tartozol szeretettel tovább adni az életet.

6.Ismerd saját és párod őseit, mert az ő lelkük is újjá születhet gyermekeitekben!

7.Szeretetre és becsületre neveld gyermekeidet, mert ők életed folytatása és a jövő nemzedéke!

8.Ismerd meg és folytasd nemzeted múltját, kultúráját és tudását, mert ez őseinktől kapott örökségünk és add át ezt a tudást gyermekeidnek úgy, hogy ők is folytassák!

9.Mindig hallgass az igaz lelkedre, mert az Igaz Isten az Ős-Ten szava, amely segít abban, hogy mindig az igazúton járj és hamisságok el ne térítsenek, és bajba ne sodorjanak!

10.Mindenkor tudjuk, hogy kik vagyunk mi hun-magyarok és mi a feladatunk!

Magyarnak nem elég megszületni csupán magyar állampolgárnak, hanem magyarrá is kell válni!

Ez a Magyar Lélek számára a Teremtő Igaz Isten-Tudat (Ős-Tenünk) küldetése.

A magyar ember csak így lehet elégedett és boldog.