Hun-Magyar történelem és hagyományörző weboldal gigor.janos@gmail.com

A Hun-Magyar Rovásírás és az ARVISURA

Az Igaz Történelemírás eredete.

Ardvisura Anyahita nyolcad magával a Kaltesi Égi Birodalomból érkezett Ataisz szigetére. Visszatéréskor űrjárművük a ködben neki ütődött a Kékleny-hegységnek és a hajtóművük meghibásodott, amit a Világfelügyelő Aranyfejedelem sem tudott megjavítani, ezért kénytelenek voltak Ataisz szigetén maradni.

Ők egymás között összeházasodtak, de unokáik már a földi emberekkel kötöttek házasságot az egészséges utódok érdekében. Anyahita a harmadik gyermeke szülése közben megbénult a bal lábára és ezután az égi tudományokra tanította az embereket. Megtanította a Kaltes-Asszony birodalmából származott, égi-földi keveredésű ifjúságot az Égi Birodalomból hozott újabb rovásírásra, mellyel gondolataikat maradandóan megörökítették.
Ilyen égi eredetű tanítás volt többek között, hogy „emberek, szeressétek egymást!”

Anyahita /Anya hite/ nem csak a békességes életmódra, hanem a nemes versengésre is biztatta az utána jövő korszakok utódait. "Ez a fejlődés a béke és versengés lesz, a békességes élet törvénye" mondotta. Bevezették a 24 Hun Törzsszövetség lovas versenyét és Nagy Süánnak nevezték. A szintén égi származású Armogur fejedelem és Ardvisura ataiszi házasságával kezdődő hunszövetségi, képzett fejedelmi és sámáni vezetés sok évezredre meghatározta a Hun népek és benne a Magyarság magas fokú kultúráját. Ardvisura a tanításait, a róla elnevezett „ARVISURA” feljegyzéseiben megörökítette.

Ezeket a rovásokat a tanuló ifjúság nagy tisztelettel megőrizte, később aranylemezekre lemásolták a korai hun történelem rovásaival.  Unokája Agaba fősámán pedig minden időkre kiterjesztette a Hun Törzsszövetség Igaz Történelmének a folyamatos rovását, képzett történelem írókkal, azaz rovó sámánokkal és az Arvisura Rovás Törvény megalkotásával.
(forrás: ARVISURA)